EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

divendres, de maig 18, 2007

"Borrachera de poder"


He vist Borrachera de poder, Títol Original: L´Ivresse du pouvoir. Comèdia.Direcció: Claude Chabrol. Països: França i Alemanya. Intèrprets: Isabelle Huppert (Jeanne Charmant-Killman), François Berléand (Humeau), Patrick Bruel (Sibaud), Robin Renucci (Philippe Charmant), Maryline Canto (Erika), Thomas Chabrol (Félix), Jean-François Balmer (Boldi), Pierre Vernier (Martino), Jacques Boudet (Descarts), Philippe Duclos (Holéo).Guió: Odile Barski i Claude Chabrol. Producció: Patrick Godeau.Música: Matthieu Chabrol.Fotografia: Eduardo Serra.Muntatge: Monique Fardoulis.Disseny de producció: Françoise Benoît-Fresco.Vestuari: Mic Cheminal.


No sabem ben bé si aquesta pel.lícula de l'incombustible Claude Chabrol la va fer pensant amb les recents eleccions franceses o amb les que es faran aquí el dia 27, però evidentment pel.lícules com aquesta són higièniques, encara que un pugui dir que no arreglen res. Ja fa massa temps que sabem que els teòrics no arreglen res; tanmateix, s'agraeix que en mig de tanta merda algú posi un pensament de sensatesa. Això de pensament ho dic com a mesura a la cuina.
La pel.lícula està basada en un escandol financer, Elf, però això no es diu. Els personatges ens apareixen una mica com el rei despullat que es creia que anava mudat i és que als poderoses amb la seva arrogància fan quasi llàstima de veure com es comporten quan se senten atrapats per una jutgessa, la magnífica Isabelle Huppert, que va al gra i a fons.
Una pel.lícula que val molt la pena veure-la.