EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, d’abril 17, 2007

NIÇA, Cap Ferrat, Beaulieu.

Aquest video complementa la meva entrada d'avui. Hi ha les fotos fetes el dia 6 Abril 2007.
La música és provençal o es refereix a La Provença.




NIÇA, Cap Ferrat i Beaulieu


El dia 6 d'Abril vam sortir de l'hotel base a Cannes per a anar cap a Niça, capital de la Costa Blava i Reina de la Riviera francesa. Situada en una preciosa badia ha estat terra de pas des de fa més de 400.000 any, com evidencia els jaciments de Terra Amata. Per aquí han passat , els gals, els grecs, els romans i les tribus germàniques. Interessant clicar aquí.

El segle XIV esdevingué la seu de la Casa de Savoia fins que tornà a França el 1860. És una ciutat que no deixe de créixer. Té barris amb cases senyorials, teatre d'òpera, magnífics jardins i, indiscutiblement, grans hotels, com el Majèstic, el Martínez o el Negresco, aquest darrer té a la porta un simpàtic monument a Miles Davis.

A més de jardins d'estil francès, em va cridar l'atenció un parc d'oliveres, cosa impensable a Barcelona amb aquesta mania de la palmera.
Apart de les belleses natural que té Niça, cal dir que és espectacular la seva Catedral Ortodoxa russa, gràcies a les donacions fetes pel tsar Nicolau II perquè la família imperial russa havia fixat Niça com a lloc de vacances.
Com ja he constat en altres llocs, molts carrer esta retolats en biingüe, francès i niçard perquè cal tenir en compte que a la Provença les llengües pròpies són el provençal i el niçard, que són les variants locals de la llengua d'Oc.
Després vam anar a veure el que es pot fer quan es tenen molts diners. Vam anar a Cap Ferrat a visitar la casa que es va fer Béatrice Ephrussi Rothschild. En un punt meravellós, davant del mar es va fer un palau voltat de jardins i, com era mecenes de les arts, va omplir la casa d'art i de luxe. Una curiositat molt refinada.
Recomano especialment el video d'avui.