EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dijous, d’octubre 05, 2006

"HOAX", d'Eduard Márquez


Acabo de llegir HOAX, d'Eduard Márquez, d'Editorial Cruïlla, Barcelona, 1999. 95 pàgines. Sí, sí, es tracta d'un llibre de la Col.lecció EL VAIXELL DE VAPOR per A partir de 9 anys.

D'entrada he de dir, tal com ja vaig dir a la primera entrada del meu blog, que si escric en un blog és arran d'una emissió de BTV del programa Saló de lectura. Aquella vegada els contertulis eren blogaires perquè tema eren els blogs, del que no en sabia res. La cosa em va atreure i aquí i sóc.

En el cas d'ara els contertulis eren Eduard Márquez i Joan Pons. El motiu de la presència d'Eduard Márquez era la presentació del seu darrer llibre, La decisió de Brandes, que en aquest cas és un llibre per adults. Tanmateix Eduard Márquez, sense menystenir a Joan Pons, em va caure especialment bé per la seva humilitat i la seva seriositat davant el fet d'escriure i del perquè de la decisió de Brandes, però també va parlar de la gran dificultat que representa escriure per a infants.

Vaig anar doncs a la Biblioteca Lola Anglada, no perquè sigui Infantil, que té de tot, sinó perquè la tinc a cinc minuts de casa, per a demanar la Decisió de Brandes o un conte. Com el primer no el tenen em vaig endur HOAX.

De nen a casa no em van regalar mai un conte i encara que sembli estrany aquest ha estat el primer conte per a infants que he llegit. Val a dir que a la meva filla no li llegia contes, me'ls inventava, serà la bena teatral?

Reconec que la lectura de HOAX m'ha divertit i m'ho he passat la mar de bé i, per descomptat un s'adona que escriure per a infants és una altra cosa.

Per exemple: Són emig d'un bosc molt espès. Tot i que els arbres són força alts, hi ha prou claror. Com si les fulles, fent de mirall, es passessin les unes a les altres la llum del sol i la duguessin del cel fins a terra.

O: L'Eloi acluca els ulls i espera. Com sempre que té por, ho aprofitar per repassar les taules de multiplicar. -Nou per un, nou. nou per dos, divui...

O també:
-Set, sis, cinc...
Un brogit de motors omple la cabina. Com més va més eixordador.
-Quatre, tres, dos, u...
El coet tremola com una rentadora a l'hora de centrifugar.
-Zero!

No és magnífic?