EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de setembre 02, 2008

Jodhpur - 19 Agost


Avui ha estat un dia més de trasllat que de poder badar, malgrat tot l'Índia és un gran espectacle encara que només se la miri des de la finestra de l'autocar perquè resulta sempre sorprenent tot i que amb el pas del temps els ulls es van acostumant i el nivell de sorpresa minva, especialment si tenim en compte que ja he estat a Varanasi i, per tant, difícil de superar-la.
.
Per a alegrar la vista m'ha semblat oportú posar en primer lloc aquesta trobada de dones de l'Índia que amb els seus saris omplen de color per allà on passen. Encara que les dones occidentals vesteixen d'una manera més divertida, colorida, que els homes, no treu que no aguanten la comparació amb les índies perquè aquí també amb les dones dues colors tristos. Les índies són elegants i tant si són de classe mitja com pageses pobres duen saris alegres, la qual cosa es pot veure en els camps. Moltes vegadea, en mig d'un camp verd veiem destacar el blau, el groc i el rosa. d'una munió de dones que hi treballa.
.
A nosaltres ens costa entendre que un noi i una noia es casin sense haver-se vist abans i ells no entenen que els joves occidentals es passin un temps fent proves a veure si es troba la parella i en un alt percentatge resulta que tampoc s'ha encertat i s'acaba en divorci.
.
Evidentment que l'Índia també hi ha matrimonis fets a la manera occidental (universitat, oficina, etc.), però la majoria es fa de la manera tradicional perquè cal no oblidar que el seixanta per cent de la població és agrícola i a pagès domina la tradició.
.
El cas és que encara que ens costi entendre-ho els indis consideren que el seu sistema és molt millor perquè els pares volen el millor pels seus fills i que un casament no solament és l'unió d'un home i una dona, sinó l'unió de dues famílies perquè al cap i a la fi la jove anirà a viure a casa dels seus sogres. Els pares, en el difícil moment d'escollir, tenen en compte tots els aspectes, com la professió, estudis, religió i nivell social i econòmic.
.
Quan ja s'ha trobat la persona les dues parts enparaulen un brahman per a què comprovi la compatibilitat astrològica perquè a l'Índia té molta importància i si no representa cap problema aleshores el brahman fixe el dia i l'hora de casament, sempre en funció de l'astrologia.
.
Els hinduistes diuen que de la mateixa manera que un vedell sap trobar la seva mare entre moltes vaques, en la teoria del karma, la llei de la causalitat condiciona implacablament el destí humà, cadascú és fill i hereu dels seus propis actes, paraules i pensaments.
.
Com es veu per les fotos avui he passejat pel mercat de Jodhpur i ja se sap que els mercats són el millor lloc per a veure la gent del país, com es vesteix i què compra són dos dels principals elements per a fer-se una composició de lloc. I per descomptat en el mercat també se'ls veu riure, enfadar-se, si són o no agressius comercialment parlat.
.