EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, d’agost 27, 2007

Bunratty, Penya-segats de Moher, The Burren i Badia de Galway

Aquest 8 d'agost ha estat un dia impressions fortes pel que fa a la natura, malgrat que he començat el dia fent cultura. He visitat el Castell de Bunratty que està dins el Parc Públic de Bunratty, que constitueix una viva reconstrucció de les llars i l'ambient de la Irlanda de fa més d'un segle.

I m'ha permès veure com eren els habitatges de la Irlanda rural. El castell, com tots, té les seves coses d'interès, però vaja, un castell és un castell.

Tot fent alguna parada per aquí, per allà, he arribat als famosíssims Penya-segats de Moher. Els Penya-segats de Moher estan situats a la parroquia de Liscanor a l’extrem sudoest de The Burren, proa de Doolin. Són penya-segats de 120 metres d’alçada sobre el nivell de l’oceà Atlàntic i arriben a un màxim de 214 metres. Aquests penya-segats són unes de les vistes més espectaculars d’Irlanda.

Relativament a prop dels penya-segats arribem a The Burren, que és un cas únic de paissatge càrstic. Mesura uns 250 Km. quadrats. Un espais impressionant de roca i sequedat davant i sobre el mar.
Per a fotografiar una preciosa posta de sol ens hem aturat a on hi ha el Castell de Dunguaire, en irlandès Dún Guaire, és una casa torre del segle XVI, a la badia de Galway, Comtat de Galway, prop de Kinvara. El castell té una torre de 75 peus d’alçada i el seu mur defensiu ha estat restaurat excel.lentment i està obert al turisme. Es considera el castell més fotografiat d’Irlanda.

Les dues fotos de més amunt vol dir simplement mar i muntanya a la irlandesa.