EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dilluns, de setembre 08, 2008

Delhi - 25 Agost


Aquest 25 d'Agost és un dia de sentiments contradictoris. Un se sent agraït d'haver pogut veure el que ha vist i estaria disposat a seguir venient més coses noves, encara que no està clar si un està preparat per a aprehendre més coses; sembla que no. Per altra banda, per això deia sentiments contradictoris, un ja té ganes d'arribar a casa.
.
Aquesta matinada hem fet el darrer vol interior, Udaipur-Delhi i avui, després d'una petita visita farem el vol Delhi-Viena-Barcelona.
.
La visita d'avui és per recuperar el que no vam veure el primer dia a causa de la pluja. Hem anat a veure el Mausoleu d'Humayun (1570), que també és Patrimoni de la Humanitat UNESCO. Com es pot apreciar per les dues primeres fotos és una construcció de la tradició musulmana.
.
Com de passada hem vist l'emblemàtica Porta de l'ïndia, arc triomfal edificat en memòria dels cent mil soldats hindús morts a la Primera Guerra Mundial.
.
Finalment he volgut posar la darrera posta de sol a l'ïndia.
.
L'arribada de la cultura musulmana a l'Índia va tenir una repercussió a tots els àmbits de la vida, fins i tot del pensament. Les coincidents característiques de la tradició islàmica sufí i el moviment devocional hindú bhakti, originaren entre les dues l'aparició de les escoles místiques durant els segles XII i XV.
.
En aquest període varen aparéixer diversos pensadors i el 1469 va néixer Guru Nanakh, en una zona en la que les comunitats hindí i musulmana es barallaven tot sovint. Nanak es va fer captaire i al mateix temps va començar a propagar les seves idees: el sikhisme.
.
Refrany hindi
Cal estirar les cames només fins allà on arriba el llençol