EL MEU LOGO

EL MEU LOGO
a

dimarts, de maig 27, 2008

REY LEAR

de William Shakespeare. Versió de Juan Mayorga. Direcció de Gerardo Vera amb Alfredo Alcón, Lear, Rey de Britania Chisco Amado, Oswald, caballero de Gonerill Luis Bermejo, Bufón Juanjo Cabrera, Criado, caballero, soldado, médico Carme Elias, Gonerill, hija de Lear Miryam Gallego, Cordelia, hija de Lear Marc Garcia Coté, Rey de Francia Alberto Huici, Duque de Cornwall Cristina Marcos, Reagan, hija de Lear Tino Martínez, Médico Ignacio Medina, Curan, criado de Gloucester Pablo Menasanch, Criado, caballero, soldado, médico Juli Mira, Conde de Gloucester Jesús Noguero, Edmond, hijo bastardo de Gloucester Humberto Orozco, Criado Víctor Pi, Duque de Albany Andrés Ruiz, Criado Chema Ruiz, Conde de Kent Sergio Sánchez, Duque de Borgoña Juan Pedro Schwartz, Capitán Albert Triola, Edgar, hijo legítimo de Gloucester Abel Vitón, Kerrigan, caballero de Lear Antonio de la Fuente Arjona Criado. Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.
.
El públic del T.N.C. ha d'estar molt agraït de la visita del Centro Dramático Nacional perquè ens ha portat un bon Shakespeare, vull dir una versió respectuosa amb l'original que a més és la peça de Shakespeare considerada com la més bella i de les més dures.
.
Val a dir que l'actriu Laura Blanco fa un bon paper sobretot si a sobre afegim que per indisposició de la titular ha hagut de preparar-se'l en 24 hores. Segons he llegit el paper de Cordelia el farà en català en una producció que arribarà dirigida per Oriol Broggi.
.
D'una manera especial m'ha agradat el magnífic treball de Alfredo Alcón en el paper de Lear, un actoràs de setanta-vuit anys amb una manera de dir que m'ha recordat el gran Carlos Lemos.
.
Val la pena no pedre's aquesta obra.